YKS’ye artık sayılı gün kaldı, sürecin bu döneminde kendini yeterli bulmayan ya da nasılsa bu saatten sonra yapılacaklar çok da etkili olmaz diye düşünen aday sayısı oldukça fazla. Sürenin azaldığı engellenemez bir gerçek ama gelin kalan sürede birçok şeyin değişebileceğine sizi ikna edeyim; hem de öyle kuru kuruya gaz vererek değil, gayet makul nedenlerle..

-Öncelikle gireceğiniz sınavı tanıyın. Soru sayısının az olması nedeniyle birkaç net ile çok anormal hatta kendinizin bile beklemediği kadar iyi sıralamalar elde etme durumunuz olabilir. Kalan sürede bu birkaç netlik nokta atışlar fark yaratır, herkesi şaşırtabilirsiniz!

-Sınav sisteminin sene içinde birçok kez değişmesi zaten rakiplerinizin de düzgün bir çalışma düzeni oturtmasını engelledi. Bu yüzden kısa zamanda çok yol alınabilir. Bu bir sıralama sınavı, herkes yavaşsa belki koşmadan bile önlere geçmek mümkündür! Denemeden bilemeyiz…

-Sınavın yeni bir sınav olması birçok adayda ‘Bir görelim nasıl bir sınav olacak olmazsa seneye bırakırız’ düşüncesine sebep oluyor. Aslında bu sene bir şans senesi denebilir, genelde su bulanıkken çoğunluk beklemeyi tercih edebilir. Kontenjanları birileri dolduracak ama bu neden siz olmayasınız? Son bir gayretle gayet de mümkün!

-Son dönemlerde kopmalar artacaktır. Tüm uzun mesafe yarışlarında son metrelerde hızlanan yarışı kazanır, elbette süreç önemlidir ama son metreler artık kader mesafeleridir işte tam o mesafelerdeyiz. Atılacak sağlam bir depar ile hem kendimizi hem de çevreyi şaşırtmak mümkün. YGS&LYS sistemine göre TYT&AYT’de az zamanda daha çok şey başarmanın mümkün olduğu görülüyor. Durum böyleyken ve bu sınav her türlü sürprize açıkken krizi fırsata çevirmemek, son dakikaları boşuna harcamak hiç de akıllı bir davranış olmayacaktır. Başarmak için elinizde birçok kaynak olduğu gibi vazgeçmek için de elbette bahaneleriniz var. Unutmayın: Başaranların hikayeleri, kaybedenlerin bahaneleri vardır!

Hocalara Geldik