Ara Tatilde Hangi Branşa Nasıl Çalışalım (Ortaokul)

0
4252

Ara Tatilde Türkçe

Ezgi Hoca:

Merhaba sevgili öğrenciler, Hocalara Geldik ailesinin bir üyesi olarak sizler çalışmayı artık yaşamınızın bir parçası hâline getirdiniz. Biliyorum ki bu sorumluluk duygusu yarıyıl tatilinde de sizleri dersin başına ve Hocalara Geldik adresine yönlendirecek. Türkçe dersinin olmazsa olmazı anlam konularıdır. Açıklanan örnek sorularda gördüğümüz kadarıyla en belirleyici unsur da paragraf soruları olacak. Bol bol test çözmeyi ve konu anlatım videolarından da dil bilgisi tekrarları yapmayı ihmal etmeyin. Unutmayın: Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir. Temponuzu düşürmeyin ve mutlu olmanın en az başarılı olmak kadar önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Okuma keyfiyle dolu, iyi bir tatil geçirmenizi dilerim.

Ara Tatilde Matematik

Güray Hoca:

Sevgili 8. Sınıf öğrencileri, yoğun bir dönemi geride bıraktık sistem değişikliği bizim için sürpriz olsa da yeni sistemin bize sağlayacağı avantajları odaklanmamız gerekir. Bunun için dönem arasında dinlenmekle birlikte çalışmayı da bırakmamalıyız. Matematikte işlediğimiz konulara özellikle ilk 3 üniteye tekrar tekrar bakmalıyız.
Bunlar hangileriydi,
*Çarpanlar ve katlar
*Üslü ifadeler
*Köklü ifadeler
Bu konulardaki eksiğimizi gerek videolarımızda gerek elinizdeki kitaplarla giderebilirsiniz. 2. Dönemde geometri ağırlıklı konular olacağından, üçgenler konusunda da eksiklerimiz varsa bunun üzerinde de yoğunlaşabilirsiniz.
Bu konuda sizin en büyük yardımcınız tabii ki “Hocalara geldik” ekibi olacaktır.
İlk dönem çektiğimiz videolardaki konularla eksiklerinizi kapatabilirsiniz.
Unutmayın “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz ” sene sonundaki sınavda yüzünüzün gülmesini istiyorsanız sınava kadar elinizden geleni yapmalısınız.

Ara Tatilde Fen Bilimleri

Gülşah Hoca:

Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Tekrar edilmeyen bilgi unutulmaya mahkûmdur. Bu yüzden iki haftalık tatilde mutlaka tüm konuları sene başından itibaren en az bir kez tekrar etmelisiniz. Özellikle ilk üniteler daha önce işlendiği için birçok kısmını unutmuş olabilirsiniz. Tekrar hatırlamak ve bildiklerinizi de pekiştirmek için hem konuyu çalışmalı hem de ilk üniteden itibaren test çözmelisiniz. Tabii arada sevdiğiniz aktiviteleri yapabilirsiniz ☺ ikinci döneme bomba gibi başlamak için enerjinizi toplayın! Hepinize iyi tatiller Fenli günler ☺

Ara Tatilde İnkılap Tarihi

Hüseyin Hoca:

Sevgili gençler. Örnek sorulardan da anlaşıldığı üzere TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersimizde Türkçe paragraf sorularına benzer soru tipleriyle karşı karşıya kalacağız. Okuduğunu anlama, yorum yapma, çıkarımda bulunma becerinizi ölçen sorular soracaklar. Ancak unutmayın! Bilgisiz yorum yapılmaz. Paragrafta verilen bilgileri anlamanız ve sorulara doğru cevap vermeniz, paragrafta geçen kavramların anlamlarını bilmeniz ve bu kavramlarla yeni bilgiler arasındaki ilgiyi kurabilmenizle mümkün olacaktır. Şimdi gelelim nasıl çalışacağınıza :MEB yayınevi ders kitabını EBA dan bilgisayarınıza indirin. İlk sayfadan itibaren okuyun. Ancak kitapta geçen tüm kavramların anlamını öğrenmeden geçmeyin. İleride göz atmak için Bir kavram Sözlüğü oluşturun. Sonra tüm ünitelerinin hatırlamanızı sağlayacak ölçüde soru çözün. Bunun için Sorubüs Soruları ve çözümleri iyi bir tekrar olacaktır. Tüm bunları bir plan dâhilinde yapın. Emin olun bu sandığınız kadar uzun vaktinizi almayacaktır. Yarıyıl tatilini şimdiden planlayın. Tüm dersler için vakit ayırın. Kendinize de vakit ayırmayı sakin ihmal etmeyin. Kendinizi iyi hissetmeniz ve rahat olmanız veriminiz için çok önemlidir. Sıkılarak çözdüğünüz 500 soru yerine verimli çözdüğünüz 100 soru size daha çok şey kazandırır. O yüzden planlamanızı doğru yapın. Sizlere verimli bir yarıyıl tatili diliyorum.

Ara Tatilde İngilizce

Suphi Hoca:

Sevgili öğrenciler! Sanırım hemfikir olduğumuz bir konu var. O da birinci dönemin ne kadar hızlı bittiğidir. Emin olun ki ikinci dönem de aynı şekilde çabucak gelip geçecektir. Haziran ayında liselere giriş sınavından iyi bir sonuç alıp kaliteli liselerde okumak ise hepimizin isteği. MEB’in yayınlamış olduğu örnek soruları da incelediğimizde şöyle bir sonuç çıkardık. İngilizce dersinde çıkacak olan sorular genellikle metin ve diyalog ağırlıklı olacak. Bu metinleri anlayabilmek için de kelime bilgisi gerekli olacak. Kelime bilgisi iyi olan ve okuduğu metni anlayıp yorumlayabilen öğrenciler daha iyi sonuçlar elde edecektir. Bizde konu anlatım videolarımızda, ünitelerde geçen önemli kelimelere vurgu yaptık ve gerek metinlerde gerekse de sorularda bu kelimeleri kullanıp öğrenmenize destek olmaya çalıştık. Birinci dönem sonu itibarı ile ilk beş ünitemizi bitirdik. (Friendship, Teen Life, Cooking, Communication ve Internet) Ara tatilde bu üniteler için çektiğimiz videoları izleyip genel bir tekrar yapabilirsiniz. Sonrasında ise Sınava hazırlık soruları ve Sorubüs’ler ile öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. Hepinize iyi tatiller diliyorum.